Søndag, bokplanlegging og en tvilsom søkehistorie

Slik ser det ut når jeg strukturerer bok. Jeg tegner, leser, bruker post-it lapper med forskjellige farger for forskjellige karakterer, skribler ned alt og ingenting osv osv. Endelig har inspirasjonen kommet over meg, og det er skikkelig moro. I morgen begynner skolen igjen, så i dag nyter jeg en ordentlig innedag. Jeg er dessuten alt for støl til å klare å komme meg på trening uansett ;)

Én ting jeg har begynt å tenke over i det siste er hvor tvilsom søkehistorikken min faktisk er. Det er en del merkelige emner jeg har søkt opp igjennom årene for å gjøre historiene mine mer realistiske. Skal man for eksempel skrive fra en drapsmanns synspunkt, er det greit å sette seg inn i hva en drapsmann føler (men ikke drep noen, vær så snill! Det holder å lese om det). Men plutselig slo det meg: Hva skjer hvis noen overvåker dataen min? Kommer jeg til å bli vekket midt på natten av noen autoritære amerikanere som vrenger armen min bak på ryggen og sier "you have the right to remain silent"? Det skal vi ikke se bort ifra. I det siste har jeg blant annet lest en god del i både Bibelen og Koranen, og det må vel være lov, men jeg har også søkt opp forskjellige terrorhandlinger og satt meg inn i diverse høyreekstreme personer. I går begynte jeg å lese sjefsgærningen av dem alle, nemlig Hitler og hans Mein Kampf. Dette er selvfølgelig kun for å utvikle bokuniverset mitt - ikke fordi jeg er gal. Må forresten presisere at fy søren så ubehagelig den boka er å lese! Jeg syns ikke det er noe stas å høre om at lille Hitler så på seg selv som kreativ og sta, og at yndlingsfagene hans på skolen var historie og geografi. Huff. Jeg leser den kun for å få et innblikk i hvordan han forsvarte handlingene sine, for jeg tror ikke mennesker flest ser på seg selv som monstre. Så nå kan dere lure på hva boka mi handler om ;) og hvis jeg ikke svarer på noen dager, er det fordi jeg sitter i avhør borte hos den nye presidenten.

 

Legger ved et bedre bilde av meg.

Ha en stålende søndag, alle sammen!

- Maja E. V. Olsen

2 kommentarer

Victoria Larsen

22.01.2017 kl.17:20

Jeg ønsker deg en god søndag :-)

Oda

22.01.2017 kl.17:49

Digger bloggen din ❤ veldig gøy å lese!

Skriv en ny kommentar

Maja E V Olsen

Maja E V Olsen

23, Moss

Tar en master i Creative Writing and Publishing ved City, University of London. Har også en bachelor i Creative Writing and Film. Drømmen er å bli utgitt, og jeg holder for øyeblikket på med to romaner kalt The Land of What if og The No Child Act. Skriver også noveller og filmmanus.

Kategorier

Arkiv

hits